Läs om våra utställare 2019
- Nu kan du anmäla dig som utställare!

Läs mer om årets deltagare eller information om att delta på Smaka på Enköping

- eller sänd oss en intresseanmälan för framtida event!

Läs om alla Smaka på Enköpings utställare 2019 (Listan uppdateras löpande)

Glada Kossan

Vi säljer kalvdans ev. äppelmust. Välkommen!

Foodtruck som säljer lax och skaldjursrullar.

Gavin och Anna heter vi som driver Så Grönt och levererar lokalt och ekologiskt odlade grönsaker baserat på säsong. Vi vill göra smakrika och färgglada grönsaker tillgängliga för alla, enkelt. Vi ses i september!

Prenumerera på våra grönsaker, ekologiskt odlade utanför Enköping och välj mellan leverans varje eller varannan vecka under tiden juli till oktober.

Varje leverans innehåller 5-10 olika typer av grönsaker beroende på skörd och säsong. Vi odlar bland annat kryddgrönt, bladgrönsaker, lök, rotfrukter, bönor, pak choi, squash, pumpa och flera olika sorters kål.

Ett kök på landet

Lokalproduserade råvaror (kött, ägg, grönsaker mm).

Även förädlade råvaror i form av mat. Kommer även sälja/ bjuda på varm mat. Välkommen!

Nedanför foten av Uppsala domkyrka står Dr.Falafels food truck som säljer olika varianter av falafel som representeras av flera kulturer. Här finns falafeln i rulle, box eller pitabröd att ta med sig i farten. Även nattöppet för den som är ute sent en fredag och lördag. Med budskapet ”mera falafel - mindre rasism” har gänget bakom matluckan gjort sig populärt bland Uppsalaborna.

Vår omsorg om våra värphönor och vår familjetradition har gjort Närvärpta Ägg från Landsberga Gård välkända i hela Mälardalen. Våra Närvärpta Ägg kommer från våra egna frigående hönor inomhus. De plockas från värpredet och packas i blandande storlekar och säljs i vår gårdsbutik och i butiker runt om i Mälardalen. Våra Ekologiska Ägg kommer från ekologiska gårdar i närområdet. De är KRAV-märkta och det innebär att hönorna äter ekologiskt foder och får gå ut och sprätta och picka mask. Äggen packas i blandade storlekar på Landsberga Gård och säljs i gårdsbutiken och ute i livsmedelsbutiker.

Josefssons Café med hemlagad glass!

Vilkebab-Logga 2

Sörmlandsjägarens populära viltkebab

Under 10 år har Matkomfort hjälpt den stressade familjen med en unik middagslösning i abonnemangsform med leverans direkt hem till dörren. Vi började i Stor Stockholm, sen Uppsala 2013 och nu 2018 utvidgar vi till att även leverera i Eskilstuna, Enköping, Nykvarn, Mariefred och Strängnäs.

Vi är förmodligen en av de mest hållbara livsmedelsproducenter i Mälardalen då vi aldrig slänger någon mat. Våra kunder kan välja på fyra olika produkter lite beroende på hur många man är i hushållet och vilken inriktning av mat man föredrar.

I dagsläget har vi ca 2500 hushåll som abonnerar på vår middagslösning och i vårt eget kök förbereder våra egna kockar grytbaser, smaksättare och såser från grunden baserat på svenska, färska råvaror fritt från onödiga tillsatser. Vi kommer också ha ett "prova på erbjudande" på plats under mässdagen

Uppsala Falafel & Gourmet

Hantverksmässigt framställd ofiltrerad, sortren äppelmust.

Kockarnas kamp mellan de fyra mälarstäderna. En tävling där vi får se kockarna från den offentliga sektorn i Strängnäs, Eskilstuna, Västerås och Enköping göra upp i en spännande kockduell.

 

Läs mer om samarbetet Fyra Mälarstäder på denna sida:

Den 26 maj fick de första verksamheterna sin Smiley, som visar att de har utmärkt hantering av livsmedel och god hygien.

Buntas Thaimat, Enköping

Lunch och À la carte resturant som serverar mat från Thailand tillagad enligt traditionella recept.

I veckorna serverar vi en lunchbuffe som är anpassad i styrka så att det ska passa alla kunder.

Kvällstid har vi en À la carte meny där man själv kan välja vilken styrka man vill ha på maten.

Vi har även catering till olika evenemang.

Ekologiska granatäpplen!

Rhoa Products är ett litet familjeföretag med stort hjärta som klappar extra hårt för granatäpplen. Rhoa förser marknaden med ekologiska granatäppelprodukter.
Rhoas produkter består just nu av en ekologisk granatäppeljuice på 100% granatäpple utan några tillsatser och en ekologisk granatäppelmarmelad med 75% frukt utan några konserveringsämnen eller färgämnen.

Jeffrey´s Foodtruck + Jeffreys Junior

Vi är en latinamerikans food truck som säljer chilenska sandwish som är baserad på färska råvaror,hembakad bröd , löv biff som är black angus kött, guacamole och aioli allt är handgjord inget fryst eller färdigt köpt självklart har vi också en vegetarisk variant med friterad halloumi. I vår meny har vi tre kött sandwisch och en vegetarisk alltså 4 sammanlagt.

Husse - närproducerad hund och kattmat

Husse är ett Svenskt Hund och kattmatsföretag och även Hästtillbehör. Med korta transportvägar och ett centraliserat lager och produkter med ett naturligt innehåll försöker vi minska vår påverkan på miljön.
Husse har lokala återförsäljare och våra produkter hemlevereras av Husses distributörer.

Aloe Vera produkter från Frösthult, Enköping

Aloe vera produkter från Forever Living Products.
Produkter för att må bättre och se bättre ut.