Smaka på Enköping 2019
7 september

Se nedan vilka som var utställare förra året och anmäl dig för 2019!

Läs om alla Smaka på Enköpings utställare 2018.
Under våren kommer vi lägga upp årets alla utställare löpande.

Vi tillverkar och säljer mjölksyrade produkter, bland annat en läsk som heter vattenkefir och Mjölkkefirglass (både i paket och som mjukglass). Vi säljer även mjölksyrade grönsaker (grönsakerna som råvara från Hebo trädgård och kärrbo prästgård) allt egentillverkat som vi producerar själva i Kungsåra precis mellan Västerås och Enköping. Vi säljer också vatten- och mjölkkefirgryn så att man kan tillverka sin egen dryck hemma.

Foodtruck som säljer lax och skaldjursrullar.

Solköksbutiken är ett litet företag som säljer solkök (grillar och ugnar som drivs av solljus). På mässor demar vi dem, informerar om tekniken och svarar på frågor. Alla produkter kan köpas in från vår hemsida.

Prenumerera på våra grönsaker, ekologiskt odlade utanför Enköping och välj mellan leverans varje eller varannan vecka under tiden juli till oktober.

Varje leverans innehåller 5-10 olika typer av grönsaker beroende på skörd och säsong. Vi odlar bland annat kryddgrönt, bladgrönsaker, lök, rotfrukter, bönor, pak choi, squash, pumpa och flera olika sorters kål.

Vår omsorg om våra värphönor och vår familjetradition har gjort Närvärpta Ägg från Landsberga Gård välkända i hela Mälardalen. Våra Närvärpta Ägg kommer från våra egna frigående hönor inomhus. De plockas från värpredet och packas i blandande storlekar och säljs i vår gårdsbutik och i butiker runt om i Mälardalen. Våra Ekologiska Ägg kommer från ekologiska gårdar i närområdet. De är KRAV-märkta och det innebär att hönorna äter ekologiskt foder och får gå ut och sprätta och picka mask. Äggen packas i blandade storlekar på Landsberga Gård och säljs i gårdsbutiken och ute i livsmedelsbutiker.

Kryddor, örter och teer naturligt odlade.

Sedan 1836 har vi finansierat växtkraften på landsbygden. Därför är det kanske inte så konstigt att vårt hjärta klappar lite extra för både stora och små odlingsprojekt. Gillar du också när det växer? Prata med oss. Oavsett om det gäller bolån eller berså.
Vi finns på plats på Trädgårdsdagen. Välkommen förbi.

 

Läs mer om att spara och låna i en annorlunda bank på landshypotek.se

Frukost levererat direkt hem till dig eller ditt företag - med lokala råvaror, producerat i Enköping.

Dagens Oliv

Färska Grekiska Oliver, Fyllda Oliver, Marinerade Oliver, Marinerad vitlök, Ostfyllda paprika samt sallad ost ( vitost )

Skogsbackens ostar tillverkas för hand med mycket kärlek i vårt eget gårdsmejeri utanför Örsundsbro i Uppland.Vi tillverkar de ostar vi själva tycker om. I sortimentet samsas milda gräddiga färskostar med raffinerade mögelostar och källarlagrade hårdostar med stark personlighet. Förutom ost, gör vi även smör.

Vi odlar och marknadsför kvalitetsgrönsaker som färska örter, sallater, rotfrukter och potatis för att året runt kunna erbjuda Sveriges konsumenter smakrika matupplevelser.

Ciccis biprodukter är en yrkesbiodling i Mälardalen som ägs och drivs av Cecilia Lillbacka. Kort tid efter starten 2012 passerade antalet bisamhällen 100talet och har sedan dess fortsatt växa, numera är Ciccis biprodukter en betydande aktör och leverantör i mellansvensk honungsproduktion.

 

Länsstyrelsens uppdrag är att arbeta för en utveckling där miljö, tillväxt och goda levnadsvillkor går hand i hand. Målet är en ren livsmiljö, en stabil arbetsmarknad samt ett gott liv för invånarna. Kort sagt arbetar vi för en hållbar utveckling i länet.

Eko-Burgare, Vego-burgare, Vegan, Matiga våfflor, Dessert våfflor och Gröna juicer.

Vilkebab-Logga 2

Sörmlandsjägarens populära viltkebab

Kalvdans är en klassisk, gammaldags rätt som många har goda minnen av. Katarina på Koby gård har tyvärr inte längre mjölkkor, men fortsätter ändå att göra den kulinariska läckerheten.

Kalvdansen tillverkas hantverksmässigt och basen är den mycket näringsrika råmjölk som kon producerar direkt efter kalvning. Till råmjölken tillsätts (enligt Glada Kossans recept) ägg, socker, salt och kanel och anrättningen gräddas sedan på låg värme i ugn.

Kalvdansen kan sedan avnjutas ljummen eller kall och med sylt till efter eget tycke och smak.

Under 10 år har Matkomfort hjälpt den stressade familjen med en unik middagslösning i abonnemangsform med leverans direkt hem till dörren. Vi började i Stor Stockholm, sen Uppsala 2013 och nu 2018 utvidgar vi till att även leverera i Eskilstuna, Enköping, Nykvarn, Mariefred och Strängnäs.

Vi är förmodligen en av de mest hållbara livsmedelsproducenter i Mälardalen då vi aldrig slänger någon mat. Våra kunder kan välja på fyra olika produkter lite beroende på hur många man är i hushållet och vilken inriktning av mat man föredrar.

I dagsläget har vi ca 2500 hushåll som abonnerar på vår middagslösning och i vårt eget kök förbereder våra egna kockar grytbaser, smaksättare och såser från grunden baserat på svenska, färska råvaror fritt från onödiga tillsatser. Vi kommer också ha ett "prova på erbjudande" på plats under mässdagen

Ingår i Warbro Kvarn-gruppen.

Vi förädlar sörmländsk ramslök till Dinkelotto, vinägrar, inläggningar mm.

Härproducerad juice och dryck

Norrtelje Musteri

Hantverksmässigt tillverkad äppelmust på endast svenska äpplen, lokalt odlade i den mån det går att få tag på.

Vi bryr oss om vad vi tillagar och serverar.
Därför använder vi bara noga utvalda produkter från växt och djurriket.
Vi serverar endast svenskt kött och väljer helst närproducerade och ekologiska råvaror.
Maten är vällagad från grunden vilket betyder att den är både naturlig och näringsrik.

Tar hand om överskott av frukt och bär från natur och trädgårdar i närområdet och tillverkar olika delikatesser så som marmelad, chutney, sås och dryck. Candeline bakar också på närproducerat mjöl.

Hantverksmässigt framställd ofiltrerad, sortren äppelmust.

I Fjärdhundraland samlar vi bra upplevelser i en levande landsbygd med historia, naturupplevelser och spirande småföretagande: kafeer, boende, gårdsbutiker och mycket mer! Massor av mathantverk, natur, kultur – allt inom en timme från Stockholm, Uppsala och Västerås.

Kockarnas kamp mellan de fyra mälarstäderna. En tävling där vi får se kockarna från den offentliga sektorn i Strängnäs, Eskilstuna, Västerås och Enköping göra upp i en spännande kockduell.

 

Läs mer om samarbetet Fyra Mälarstäder på denna sida:

Pekoe ekologiskt te säljer rent ekologiskt te, från enskilda tegårdar och skördar, så att du vet var teet kommer ifrån. På Smaka på Enköping har vi också Kombucha-paket med oss, för dig som vill brygga din egen Kombucha.

Tillverkare av den egen utvecklade blåbärssylten med en mustig smak. Den unika smaken kommer från muskovado och rörsockret som ger en djup och fyllig smak med mycket blåbär. Det är hela 82% blåbär i min sylt. Nästan inget konserveringsmedel eller förtjockningsmedel. Kortare hållbarhet istället, min sylt håller 4-6 månader istället för flera år.

Eftersom det endast är 18% socker i så lämpar sig sylten till små barn. Handplockade blåbär från Norrtäljes skogar, norr om Stockholm.

Trollens Örtsalt är genom sin sammansättning en utmärkt krydda till de flesta rätter. Till kött, kyckling, fisk, potatis- och grönsaksrätter är det helt ljuvligt. Passar även till marinering och som grillkrydda.

Bröd ska vara både gott och nyttigt tycker Oliver på Bergets Gårds Pasta & Bröd. Därför lägger han stor omsorg på att använda råvaror av hög kvalitet som också är lite extra bra för kroppen. I gårdsbageriets stenugn gräddas surdegsbröd, groddade bröd och kakor och pajer av olika slag. Och han har helt rätt, de smakar gott och känns nyttiga!

Olivehus

Olivhus

Goda gröna oliver från Grekland ,smaksatta med allt från citron till örtkryddor och chili .Ni kan ta med och äta på vägen och servera till middagen eller fredagsmyset . På mässor och marknader kommer vi erbjuda provsmakning samt försäljning av våra godaste oliver

olive-bar

Sveriges godaste oliver

Glass

Vi tillverkar KRAV-märkt ekologisk glass i vår egen glassfabrik på gården med mjölk och grädde från våra egna kor på Sänkdalens Gård. I butik säljs glassen som 0,5-liters förpackning med smakerna Romrussin, Skogsglänta, Kaffe mé mjölk, Polka, Hasselnöt, Hallonsorbet, Vanilj, Choklad. 1-litersförpackningar med smakerna Vanilj och Choklad.

Ta ett steg 100 år tillbaka i tiden!

Välkommen till Häst & Grönsaksbonden. Hos mig finner ni miljövänliga varor och tjänster där fokus ligger på att visa hänsyn till vår natur.

Jag har flera Ardenner hästar som används i mitt jordbruk, till att klippa gräsmattor med i parker och till turer med vagn eller släde. Det finns även möjlighet att ta en barbackatur på hästryggen ut i skog och mark för den som vill.

Buntas Thaimat, Enköping

Lunch och À la carte resturant som serverar mat från Thailand tillagad enligt traditionella recept.

I veckorna serverar vi en lunchbuffe som är anpassad i styrka så att det ska passa alla kunder.

Kvällstid har vi en À la carte meny där man själv kan välja vilken styrka man vill ha på maten.

Vi har även catering till olika evenemang.

Ekologiska granatäpplen!

Rhoa Products är ett litet familjeföretag med stort hjärta som klappar extra hårt för granatäpplen. Rhoa förser marknaden med ekologiska granatäppelprodukter.
Rhoas produkter består just nu av en ekologisk granatäppeljuice på 100% granatäpple utan några tillsatser och en ekologisk granatäppelmarmelad med 75% frukt utan några konserveringsämnen eller färgämnen.

Jeffrey´s Foodtruck

Vi är en latinamerikans food truck som säljer chilenska sandwish som är baserad på färska råvaror,hembakad bröd , löv biff som är black angus kött, guacamole och aioli allt är handgjord inget fryst eller färdigt köpt självklart har vi också en vegetarisk variant med friterad halloumi. I vår meny har vi tre kött sandwisch och en vegetarisk alltså 4 sammanlagt.

Husse - närproducerad hund och kattmat

Husse är ett Svenskt Hund och kattmatsföretag och även Hästtillbehör. Med korta transportvägar och ett centraliserat lager och produkter med ett naturligt innehåll försöker vi minska vår påverkan på miljön.
Husse har lokala återförsäljare och våra produkter hemlevereras av Husses distributörer.

Aloe Vera produkter från Frösthult, Enköping

Aloe vera produkter från Forever Living Products.
Produkter för att må bättre och se bättre ut.

Ica Maxi Hälla, Västerås

2,2 miljoner besökare och 35000 olika artiklar! Maxi Hälla är en av Sveriges ledande dagligvarubutiker.
Hos oss hittar du ett brett utbud av egenproducerade varor såsom smörgåstårtor, smörrebröd och butikslagade matlådor.

Missa inte vårt cateringsortiment samt vår inspirationsfyllda manuella delikatess med butiksstyckat kött dessertostar och färsk fisk!

Circo - ostbutik på hjul

Vi säljer Häftiga, Högljudda och alldeles alldelse …Underbara Ostar.Varje vecka får vi leverans av gårdstillverkade ostar från Sverige, Frankrike, Schweiz , Spanien och Italien.

Vi säljer även hemmagjord saft,  marmelad, Fröknäcke och andra goda tilbehör.

Hjärtligt Välkomna-John & Helena

 

Lagerlöfska Magasinet

Lagerlöfska Magasinet

Christina Lagerlöf bjuder på smakupplevelser utöver det vanliga. Hon gör marmelader, chutneys, bärgodis & grönsaksinläggningar av egenodlade och närodlade bär, frukter och grönsaker. Hon tillverkar också eget pektin och äppelvinäger som används i produkterna.

Franzéns Charkuterier

På Franzéns charkuterier gör Kristofer Franzén hantverksmässigt tillverkad korv och andra charkuterier. Mest lufttorkat men bara från grisar som har levt ett bra liv utomhus med mycket bökande i stora hagar.